+436509272992

Kupite Regulopres - čaj na službenoj web stranici u Bosni i Hercegovini, Sarajevo

  • Information
Check the price
In stock
Description

kupite Regulopres - čaj na službenoj web stranici u Bosni i Hercegovini, Sarajevo
kupite čaj Regulopres na službenoj web stranici u Bosni i Hercegovini, Sarajevo

Starost nije prepreka vašem životu! Kardiolog koji ima 89 godina podijelio je tajnu svoje dugovječnosti i odličnog zdravlja
Poznati bh kardiolog Muradif Tabaković penzionisao se u dobi od 70 godina, a ipak je ostao mlad i srcem i tijelom. Već je 18 godina u penziji, a socijalno osiguranje ga mrzi! Trenutno ovaj akademik ima 89 godina, ali osjeća se kao da ima 50.
Dr. Tabaković kaže da tajna dugog života leži u krvnim žilama . Ako su čiste i zdrave, možete živjeti do 120. godine, pa i više, i osjećati se potpuno zdravo. Kardiolog je tu tvrdnju potpuno potvrdio.

Naš reporter je uspio obaviti intervju s dr. Tabakovićem koji je objasnio svoju metodu čišćenja krvnih žila koja produžava život.

U dobi od 89 godina, dr. Tabakoviću su čestitali i vladini zvaničnici. Fotografija dr. Tabakovića s radnog mjesta.
- Gospodine Tabaković, često ste govorili da su čiste krvne žile osnova zdravlja. Zašto?

- Jednostavno je. Funkcionisanje organa i sistema u tijelu ovisi o kvaliteti cirkulacije krvi. Cirkulacija krvi znači dostavljanje kisika i hranjivih sastojaka u unutrašnje organe, kao i prikupljanje ugljičnog dioksida i metaboličkih produkata. U djetinjstvu, adolescenciji, mladosti, više se krećemo, krvni sudovi su novi, elastični, čisti - hranjivost organa je maksimalna. S godinama se manje krećemo, a naši sudovi se počinju prljati. To je zbog mnogih faktora, od kojih nisu svi štetni (kao što su pušenje, nezdrava prehrana, loše okruženje, sjedeći način života), već i prirodni (taloženje lipida, proces koji se odvija u svim organizmima).

Šta su to "prljave" krvne žile? Zamislite neke cijevi pune hrđe. Šta se dešava? Pritisak vode se povećava, a voda ima loš ukus. Ista stvar se događa i s krvnim žilama. Kada se na njih talože holesterol ili druge tvari, tlak raste (prljave žile su glavni uzrok hipertenzije!), krv sadrži nečistoće, cirkulacija krvi je narušena. Kao rezultat toga, dešavaju se promjene u svim organima i sistemima u tijelu. Čak je i koža sistem.

Ljudsko tijelo stari. Ako ste oprezni i očistite krvne sudove, imate šansu da živite najmanje 20 godina bez bolova u organima ili zglobova, a tijelo će raditi izvrsno. Drugim riječima, čišćenje krvnih žila može vam produžiti život i zdravlje. I to nije samo teorija. Preporučio sam ovu metodu svojim pacijentima i lično je praktikujem. Svi koji su poslušali moj savjet, živjeli su više od svojih vršnjaka.

Ovako se postepeno prljaju krvne žile. Ako ih nikada niste očistili, a imate više od 40 godina, vaše krvne žile sadrže mnogo nečistoća. To može uticati na vaše zdravlje, ili je možda taj proces već započeo.

- Kakve patologije mogu izazvati 'prljave' krvne žile?

- Kao što sam već napomenuo, cijelo tijelo pati. Prije svega, pogođeni su organi i sistemi koji su direktno povezani s cirkulacijom krvi - kardiovaskularni sistem.

Nečistoće iz krvnih žila mogu uzrokovati pojavu sljedećih bolesti:

Ateroskleroza. Žile prestaju funkcionisati: male žile su potpuno začepljene, a glavne sadrže velike naslage holesterola.
Moždani udar. Poremećaji opskrbe krvlju u moždanom tkivu uzrokuju smrt nervnih završetaka, što dovodi do gubitka određenih funkcija.
Hipertenzija. Nečistoće iz krvnih žila uzrokuju sužavanje lumena i povećanje krvnog tlaka.
Ishemijska bolest srca. Nastaje zbog redovnog nedostatka krvi u koronarnim žilama, a koja se razvija zbog nečistoće u žilama.
Proširene vene. Pojavljuju se unutar tijela, a ne samo na nogama (što je za žene alarmantno). Hemoroidi su posljedica venske dilatacije.
Tromboza vena i arterija. Depoziti nečistoće iz krvnih žila formiraju tromb i uzrokuju uništenje krvne žile, što može dovesti do smrti grupe ćelija iz organizma. Ako se tromb odveže i dospije u krvotok, može doći do začepljenja krvnih žila u srcu, srčanog zastoja, što u 70% slučajeva uzrokuje smrt pacijenta.
Ove fotografije pokazuju opasnost koju naslage iz krvnih ćelija predstavljaju za zdravlje i koliko vam smanjuju život.