+436509272992
Hungary
 • Credit-online
 • Chile
 • Moldova
 • Europe24
 • Kyrgyzstan
 • Armenia
 • Egypt
 • Azərbaycan
 • Узбекистан
 • Europa
 • Pakistan
 • Красота и здоровье
 • Товары недели
 • Корневая категория
 • Топ Продаж
 • Hungary
 • Все группы товаров

Welltone csepp magas vérnyomásra vásárlás, Hivatalos honlap, Magyarország

Information
Check the price
In stock
Description

Welltone csepp magas vérnyomásra vásárlás, Hivatalos honlap, Magyarország
Welltone cseppek magas vérnyomásra: Vásárlás, Hivatalos honlap, Magyarország
Welltone cseppek magas vérnyomásra: Vásárlás a Gyógyszertárban, Magyarország

A tél a szívrohamok és az agyvérzés időszaka. Hogyan védekezzünk ebben a hideg évszakban?
A tél az év remek időszaka, de ennek ellenére komoly egészségügyi problémákat is hoz magával. És itt nem csak a gyakori megfázásos fertőzésekről van szó. Svéd tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsony hőmérséklet jelentősen növeli a szív- és érrendszeri betegségek szövődményeinek kialakulásának kockázatát.

post-img
Svéd kardiológusok nagyszabású tanulmányt végeztek, amely kimutatta, hogy a negatív időjárási tényezők befolyásolják a szívinfarktus és a szélütés kialakulásának kockázati szintjét. Az eredményeket a JAMA Cardiology folyóiratban tették közzé.

A tudósok 1997 és 2010 között több mint 967 ezer európai kórtörténetét tekintették át. Tanulmányozták a betegek szívroham, stroke és egyéb szív- és érrendszeri szövődmények következtében beállt halálának gyakoriságát az év különböző hónapjaiban. A betegek átlagéletkora 59,7 év volt.
A tanulmány megállapította, hogy azokon a napokon, amikor a hőmérséklet az átlag alá süllyedt, 2-3 ezerrel nőtt a szélütés és a szívinfarktus okozta halálozások száma.

Dr. Gere Sándor kardiológussal beszélgettünk arról, hogyan tudhatjuk biztonságban ereinket télen.

post-img
– Sándor, mi az oka a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás növekedésének a téli időszakban?
– Annak érdekében, hogy a test energiát tartalékolhasson és fenntarthassa normál hőmérsékletét hideg körülmények között, az erek beszűkülnek. Ez viszont növeli a szív gyakorolt nyomást, vagyis a stressz mértékét, ezzel együtt növekszik a szívroham kockázata is.

Ezenkívül télen az emberek fogékonyabbak a légúti fertőzésekre, amelyek súlyosbítják a szív- és érrendszeri betegségek lefolyását.

Egy másik ok lehet az emberek életmódjának és étrendjének megváltozása a téli időszakban, az érzelmi stressz fokozódása, ezek ugyanis mind súlyos halálozást kiváltó okok lehetnek.

Los Angeles-i kutatók elemezték az Egyesült Államok halálozási arányait, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem az éghajlati viszonyok okolhatók a szélütések és szívrohamok megnövekedett előfordulásáért, hanem a hőmérséklet csökkenése a hideg évszakokban. Minden ember megszokta, hogy egy bizonyos éghajlati övezetben él, és a hőmérséklet csökkenése mindenképpen stresszt jelent a szervezet számára. Vagyis függetlenül attól, hogy az ember hol tartózkodik a bolygón, megnő a valószínűsége, hogy télen megbetegszik.

post-img
– Van-e összefüggés a betegek életkora és a hideg évszakban a szív- és érrendszeri betegségek súlyosbodásának kockázata között?
– Minél idősebb az ember, annál nagyobb a kockázata ezen betegségek kialakulásának. Van egy skála is, amely nagyon jól tükrözi ezt a törvényszerűséget. A téli hőmérséklet-csökkenés további nehezítő tényezővé válik.

– Mindannyian tudjuk, hogy most egy veszélyes vírus tombol bolygónkkon. Ön szerint ez a betegség növeli a szív- és érrendszeri balesetek kialakulásának kockázatát? És télen nő a fertőzés valószínűsége?
– Télen az immunitás csökken, és ennek megfelelően nő a fertőzésveszély. Ami a vírust illeti: ma már tudjuk, hogy önmagában is a szívelégtelenség kialakulásának vagy trombózis okozója lehet. Nem maga a vírus veszélyes, hanem annak következményei.

post-img
– Tudnak valahogy védekezni a téli szezonban a veszélyeztetettek?
– Természetesen tudnak. Sajnos azonban sok kollégám nem tudja, mit tanácsoljon betegeinek. Pedig csak ki kell választani a megfelelő készítményt, amely csökkenti a vérnyomást, javítja az erek rugalmasságát és növeli az immunitást. Mert a megnövekedett vérnyomás a törékeny erekkel és a legyengült immunrendszerrel párosulva könnyen okozhat szívinfarktust és agyvérzést téli időszakban.

– Esetleg meg tudna nevezni nehány ilyen készítményt?
– Nos, például a Welltone egy csodálatos készítmény. Leggyakrabban ezt írom fel a pácienseimnek. Vény nélkül kapható, nincs ellenjavallata és nincs semmilyen mellékhatása.