+436509272992

Parasotin kapsul, Beli, Laman rasmi, Malaysia

  • Information
Check the price
In stock
Description

 >>>>>>Laman rasmi, Malaysia

 Beli Parasotin kapsul, Laman rasmi, Malaysia
 Parasotin kapsul, Beli, Laman rasmi, Malaysia
 Parasotin kapsul beli di farmasi, Malaysia

Penyelidik Sahkan PARASIT PENYEBAB UTAMA Nafas Berbau. Ketua Umum Jabatan Kawalan Penyakit Berjangkit memberi jalan terbaik kepada rakyat Malaysia untuk menghilangkan penyakit ini secara kekal.
Elizabeth Chong| 08.09.2022POPULER
9,774 PANDANGAN
Daripada editor: Pakar perubatan mendedahkan satu lagi sebab baru-baru ini untuk penampilan bau busuk dari mulut: jangkitan parasit. Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa sisa toksik yang dihasilkan oleh parasit di dalam perut boleh membentuk persekitaran yang baik untuk pembangunan bakteria rosak. Inilah sebab mengapa orang, yang dijangkiti parasit boleh dikenal pasti melalui bau yang tidak menyenangkan yang keluar dari mulut.
Hari ini, kita akan berbincang hal tersebut bersama Kepala Institut Parasitologi Malaysia Anita Amey
MalaysiaMALAYSIA
Wartawan: Selamat petang, Anita Amey! Kita akan mulakan dengan soalan utama. Benarkah Malaysia menduduki tempat teratas dari segi populasi yang dijangkiti parasit?
Wartawan: Sejauh manakah tepat data penyelidikan berkenaan hubungan antara jangkitan parasit dan nafas berbau?
Anita Amey: “Betul. Malaysia menduduki kedudukan teratas dalam ranking jangkitan parasit. Apa yang harus dipersalahkan di sini ialah keadaan alam sekitar yang sangat teruk, kerajaan yang kurang bertindak, dan sikap acuh tak acuh rakyat sendiri.”
Anita Amey: Beberapa tahun yang lalu, komuniti perubatan berpendapat bahawa bau mulut terbentuk akibat masalah dalam rongga mulut. Walau bagaimanapun, penyelidikan baru-baru ini telah menunjukkan bahawa satu lagi punca penting ialah masalah perut (yang akan sentiasa ada dengan kehadiran jangkitan parasit).Para saintis juga mengatakan bahawa mengelakkan apa yang sering dirujuk sebagai "gejala biasa" sama sekali tidak digalakkan. Jangkitan parasit boleh mencetuskan hampir semua penyakit berbahaya pada manusia.Bau busuk dari mulut — gejala utama kehadiran parasit di dalam badan, yang seterusnya akan membawa kepada komplikasi maut.
Saya sendiri percaya dengan penyelidikan ini dan boleh mengatakan bahawa bukti ini disahkan oleh kajian yang dijalankan oleh institut kami. "Bau busuk" dari mulut akan berkembang menjadi penyakit yang serius. Kira-kira 92% kematian manusia disebabkan oleh jangkitan parasit. Dan ini bukan hanya kematian akibat penyakit biasa. Kebanyakan apa yang dipanggil "kematian biasa" adalah hasil daripada aktiviti parasit dalam badan anda.
Wartawan: Selalunya orang memahami parasit sebagai cacing biasa, bagaimana ia boleh mencetuskan kemunculan bau busuk dari mulut atau kematian pada manusia?
Anita Amey: Sebenarnya adalah satu kesilapan besar untuk menganggap parasit dalam badan manusia hanyalah cacing biasa. Terdapat sejumlah besar parasit pelbagai jenis, hidup dalam organ yang berbeza. Dan mereka juga sudah tentu akan menyebabkan penyakit yang juga tidak sama. Bagi cacing, jika ia benar-benar cacing, ini akan menjadi sangat berbahaya. Mereka mampu memusnahkan usus, yang akhirnya akan reput - akhirnya, mengakibatkan kematian. By the way, cacing pun susah nak jumpa dan musnah.Seiring dengan itu, terdapat juga beribu-ribu jenis parasit, yang boleh bersarang di hati, otak, paru-paru, darah, perut dan usus anda. Pada asasnya, mereka semua membawa maut. Kebanyakan mereka mula melancarkan serangan maut dan merosakkan organ secara langsung. Yang lain jauh lebih halus, sehingga akhirnya bilangan mereka menjadi begitu besar sehingga organ ibu bapa tidak lagi dapat menanggung semua ini dan orang itu akan mati.

Dalam kes ini, saya dengan yakin boleh mengatakan bahawa semua orang telah dijangkiti parasit. Namun, kebanyakannya sukar ditemui. Kemudian, apabila hasil jangkitan parasit ini muncul, doktor akan cuba menyembuhkannya. Malah dalam autopsi badan untuk mencari parasit memerlukan beberapa analisis khas. Sekurang-kurangnya, untuk kebanyakan mereka.
“Terdapat juga beribu-ribu jenis parasit yang berbeza, yang boleh bersarang di hati, otak, paru-paru, darah, perut dan usus anda. Pada asasnya, mereka semua membawa maut. Semuanya selalunya bermula dengan bau busuk yang keluar dari mulut"
Malaysia
Wartawan: Bolehkah anda memberikan contoh konkrit jangkitan parasit?
Anita Amey: Saya boleh memberitahu beratus-ratus kes yang berlaku. Tetapi mari kita ambil yang paling mudah difahami dan paling mampu membuktikan betapa berbahayanya parasit. Pertama sekali, seperti yang telah dijelaskan, sesetengah cacing pita mampu menyebabkan kanser.Di tengah-tengah gambar: sel tumor malignan, yang dihantar oleh cacing ke tubuh manusia.
Terdapat satu lagi kes yang sering disebarkan - jangkitan parasit otak manusia. Ini boleh menyebabkan neurosis, keletihan, rangsangan berlebihan, dan perubahan mood yang melampau. Kemudian, pada peringkat yang lebih maju, apabila otak dijangkiti parasit, penyakit yang lebih serius akan muncul, yang akhirnya akan membawa kepada kematian.Jangkitan parasit pada otak manusia
“Kami mempunyai arkib gambar daripada bedah siasat, di mana parasit ditemui dalam beberapa organ badan. Saya tidak boleh menunjukkan gambar ini kerana ia terlalu menakutkan."
Contoh ketiga - jangkitan parasit pada jantung manusia. Ia sering dianggap sebagai penyakit yang jarang berlaku. Tetapi sebenarnya, dalam jumlah tertentu, cacing jantung terdapat dalam badan kira-kira 23% daripada populasi dunia. Jadi, kira-kira setiap suku orang. Pada peringkat awal, mereka tidak dapat dilihat sepenuhnya, pengaruhnya pada tubuh hampir sifar. Namun, lama kelamaan aktiviti cacing ini di dalam hati manusia semakin ketara. Mereka adalah penyebab pertama penyakit jantung, dan apabila kita bercakap tentang kematian mengejut akibat kegagalan jantung, kehadiran cacing ini harus dipersalahkan dalam hampir 100% kes.